Peutergroep

Bij De Kabouters kunt u naast reguliere kinderopvang vanaf september 2017 ook kiezen voor peuteropvang voor uw kindje. Bij De Kabouters hebben we twee verschillende peutergroepen.

* Een openbare peutergroep  (dinsdag en woensdagochtend)

* Een peutergroep in samenwerking met basisschool De Parel  (maandag en donderdagochtend)


De peuteropvang zal plaats gaan vinden op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtenden van 8.30 uur tot 12.00 uur. De peuteropvang vindt enkel plaats in de reguliere schoolweken, dus 40 weken per jaar. 

Vanaf 2,5 jaar is uw kindje welkom bij de peutergroep. Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil gaan ontdekken. Op onze peuteropvang kan dat. Uw kind mag hier op vaste dagen een paar uurtjes komen spelen. Zo went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Wij bereiden de peuters spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt. Wij werken bij De Kabouters met de Kiki Methode, ontwikkelingskansen voor kinderen. Hierin komen diverse ontwikkelings gerichte activiteiten aan bod.

Waarom is peuteropvang zo belangrijk voor een kind?
* Uw kind speelt, ontdekt en leert met leeftijdsgenootjes uit de buurt.
* Maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
* Doet mee aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
* Krijgt ruime aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
* Bereidt zich spelenderwijs voor op de basisschool.

Peuteropvang valt onder de Wet kinderopvang. Dat betekent dat werkende en/of studerende ouders en éénouder gezinnen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst, dit als tegemoetkoming voor de ouderbijdrage van de peuteropvang. Ons uurtarief is € 7,25.  Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken wat de kosten zijn in uw persoonlijke situatie.

De kosten voor 1 ochtend per de week peuteropvang zijn €85,- per maand

Voor meer informatie verwijzen we u naar ons Pedagogisch beleidsplan onder het kopje documenten. U mag ons ook bellen of mailen bij verdere vragen.

info@kdvdekabouters.nl

0592-744130

 

 

Kinderdagverblijf De Kabouters, de kinderopvang van Assen!

Contact

Kinderdagverblijf De Kabouters
De Boomgaard 7
9408 JA Assen

0592 74 41 30