Peutergroep De Elfjes - locatie De Paddestoel

Peutergroep

Naast onze peutergroep op de locatie aan de Boomgaard, zijn wij vanaf september 2020 ook een peutergroep genaamd 'De Elfjes' gestart aan de Aletta Jacobsweg 82. Slechts 100 meter bij onze hoofdlocatie van De Kabouters vandaan! 

Vanaf 2 jaar is uw kindje welkom bij onze peutergroep. Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil gaan ontdekken en op onze peuteropvang kan dat! Uw kind mag hier op vaste dagen een dag(deel) komen spelen. Zo went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Wij bereiden de peuters spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang gemakkelijker wordt. Wij werken bij De Kabouters met de voorschoolse methode 'Uk en Puk'. Dit is een thematisch ingerichte methode, waar de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden spelenderwijs gestimuleerd worden. Wil uw kind nog liever spelen in plaats van een werkje knutselen? Dan passen wij ons daarin aan. We bieden de kinderen activiteiten aan, maar we verplichten ze daar niet in als ze er nog niet aan toe zijn. 

Gedurende de dagen observeren wij wat de kinderen doen, kunnen of willen en proberen hierin aan te sluiten op hun ontwikkeling. Wij observeren eens in de 9 maanden ook uitgebreid op papier en anticiperen in wat wij doen en ondernemen met de kinderen. Onder het kopje 'informatie' vindt u meer informatie over onze werkwijze.  Onder het kopje 'informatie' vindt u meer informatie over onze werkwijze. 

Waarom is peuteropvang zo belangrijk voor een kind?
Uw kind:
* Speelt, ontdekt en leert met leeftijdsgenootjes uit de buurt.
* Maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
* Doet mee aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
* Krijgt ruime aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
* Leert zich te bewegen binnen een groep. 
* Bereidt zich spelenderwijs voor op de basisschool.

Bij De Elfjes is de ruimte ingericht in hoeken. Daar kunnen de kinderen rustig, ongestoord spelen met het speelgoed waar zij graag mee spelen. Wij zorgen tussentijds voor gezelligheid door samen aan tafel te gaan voor het eten en drinken, maar ook voor activiteiten zoals zingen, spelletjes, knutselen, kleuren en voorlezen. 
Daarnaast spelen we dagelijks buiten, waardoor de kinderen zich motorisch ook goed kunnen ontwikkelen. 

Peuteropvang valt onder de Wet kinderopvang. Dat betekent dat werkende en/of studerende ouders en éénouder gezinnen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst, dit als tegemoetkoming voor de kosten van de peuteropvang. Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken wat de kosten zijn in uw persoonlijke situatie.

Onze groep De Elfjes is van maandag tot en met vrijdag geopend. Bij De Kabouters werken we met dagdelen. Een ochtenddeel is vanaf 7.30 tot 12.45 uur en een middagdagdeel is vanaf 12.45 tot 18.00 uur. U kunt als ouder kiezen voor een dagdeel of een hele dag peuteropvang. 

Ons uurtarief voor de peuteropvang is gelijk aan de tarieven voor de dagopvang. Deze prijs per uur is inclusief:  luiers, fruit, broodmaaltijd, drinken, tussendoortjes, knutselmaterialen en uitstapjes

Voor meer informatie verwijzen we u naar ons Pedagogisch beleidsplan onder het kopje 'documenten'. U mag ons ook bellen of mailen voor meer informatie of vragen.

info@kdvdekabouters.nl

0592-744130

Contact

Kinderdagverblijf De Kabouters
De Boomgaard 7
9408 JA Assen

0592 74 41 30