Peutergroep - locatie De Boomgaard

Vanaf 2 jaar is uw kindje welkom bij onze peutergroep. Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil gaan ontdekken en op onze peuteropvang kan dat! Uw kind mag hier op vaste dagen een dag(deel) komen spelen. Zo went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Wij bereiden de peuters spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang gemakkelijker wordt. Wij werken bij De Kabouters met de voorschoolse methode 'Uk en Puk'. Dit is een thematisch ingerichte methode, waar de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Onder het kopje 'informatie' vindt u hier meer informatie over. 

Waarom is peuteropvang zo belangrijk voor een kind?
Uw kind:
* Speelt, ontdekt en leert met leeftijdsgenootjes uit de buurt.
* Maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
* Doet mee aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
* Krijgt ruime aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
* Leert zich te bewegen binnen een groep. 
* Bereidt zich spelenderwijs voor op de basisschool.

Peuteropvang valt onder de Wet kinderopvang. Dat betekent dat werkende en/of studerende ouders en éénouder gezinnen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst, dit als tegemoetkoming voor de kosten van de peuteropvang. Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken wat de kosten zijn in uw persoonlijke situatie.

Onze peuteropvang vindt in ieder geval altijd plaats op maandag, dinsdag en donderdag. Bij meer aanmeldingen is peuteropvang op de andere dagen ook mogelijk. De Kabouters werkt met dagdelen. Een ochtenddeel is vanaf 7.30 tot 12.45 uur en een middagdagdeel is vanaf 12.45 tot 18.00 uur. U kunt als ouder kiezen voor een dagdeel of een hele dag peuteropvang. 

Ons uurtarief voor de Peuteropvang is €8,35. Deze prijs per uur is inclusief:  luiers, fruit, broodmaaltijd, drinken, tussendoortjes, knutselmaterialen, uitstapjes, yoga- en peuterspektakellessen. 

Voor meer informatie verwijzen we u naar ons Pedagogisch beleidsplan onder het kopje 'documenten'. U mag ons ook bellen of mailen voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

info@kdvdekabouters.nl

0592-744130

 

 

Kinderdagverblijf De Kabouters, de kinderopvang van Assen!

Contact

Kinderdagverblijf De Kabouters
De Boomgaard 7
9408 JA Assen

0592 74 41 30