Peutergroep - locatie De Pinkeltjes

Peutergroep

Naast onze peutergroep op de locatie aan de Boomgaard, zijn wij vanaf 1 april 2019 ook een peutergroep genaamd 'De Pinkeltjes' gestart aan de Aletta Jacobsweg 78. Slechts 300 meter bij onze hoofdlocatie van De Kabouters vandaan! 

Vanaf 2 jaar is uw kindje welkom bij onze peutergroep. Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil gaan ontdekken en op onze peuteropvang kan dat! Uw kind mag hier op vaste dagen een dag(deel) komen spelen. Zo went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, maar leert het ook omgaan met andere peuters. Wij bereiden de peuters spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang gemakkelijker wordt. Wij werken bij De Kabouters met de voorschoolse methode 'Uk en Puk'. Dit is een thematisch ingerichte methode, waar de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Onder het kopje 'informatie' vindt u hier meer informatie over. 

Bij onze locatie De Pinkeltjes zijn wij gericht op peuters die zich voorbereiden op de basisschool. Dit betekent dat deze kinderen in principe voldoende hebben aan een rustmoment tussen de middag. Hetzij door een boekje te lezen, rustig zelf te spelen of even op een rustbedje uit te rusten. 

Waarom is peuteropvang zo belangrijk voor een kind?
Uw kind:
* Speelt, ontdekt en leert met leeftijdsgenootjes uit de buurt.
* Maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
* Doet mee aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
* Krijgt ruime aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
* Leert zich te bewegen binnen een groep. 
* Bereidt zich spelenderwijs voor op de basisschool.

Bij De Pinkeltjes is de ruimte ingericht in hoeken. Daar kunnen de kinderen rustig, ongestoord spelen met het speelgoed waar zij graag mee spelen. Wij zorgen tussentijds voor gezelligheid door samen aan tafel te gaan voor het eten en drinken, maar ook voor activiteiten zoals zingen, knutselen, kleuren en voorlezen. 
Buiten hebben de kinderen bij De Pinkeltjes veel bewegingsruimte, waardoor ze zich motorisch goed kunnen ontwikkelen. Wanneer de kinderen van de basisschool tegelijk met de kinderen van De Pinkeltjes buitenspelen, dan zullen zij ieder op hun eigen deel van het schoolplein spelen en dit zal ook voor de kinderen zichtbaar zijn middels een koord. 
De Pinkeltjes gaan voor groepsactiviteiten waar ruimte voor nodig is, naar het speellokaal van de basisschool De Parel. 

Peuteropvang valt onder de Wet kinderopvang. Dat betekent dat werkende en/of studerende ouders en éénouder gezinnen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst, dit als tegemoetkoming voor de kosten van de peuteropvang. Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken wat de kosten zijn in uw persoonlijke situatie.

Locatie de Pinkeltjes is van maandag tot en met vrijdag geopend. Bij De Kabouters werken we met dagdelen. Een ochtenddeel is vanaf 7.30 tot 12.45 uur en een middagdagdeel is vanaf 12.45 tot 18.00 uur. U kunt als ouder kiezen voor een dagdeel of een hele dag peuteropvang. 

Ons uurtarief voor de Peuteropvang is € 7,85. Deze prijs per uur is inclusief:  luiers, fruit, broodmaaltijd, drinken, tussendoortjes, knutselmaterialen, uitstapjes/yoga lessen verzorgd door Heppie Hartlief. 

Voor meer informatie verwijzen we u naar ons Pedagogisch beleidsplan onder het kopje 'documenten'. U mag ons ook bellen of mailen voor meer informatie of vragen.

info@kdvdekabouters.nl

0592-744130

Contact

Kinderdagverblijf De Kabouters
De Boomgaard 7
9408 JA Assen

0592 74 41 30